Reumatologia se ocupa cu studiul si tratarea patologiei aparatului musculo-scheletal, adica complexul muschi-tendoane-articulatii si scheletul care este format din oase.
Sistemul locomotor este un sistem cu o plasticitate remarcabila. Structurile componente ale acestui sistem se afla intr-o continua miscare structurala, remodelare functionala, o dinamica adaptata intim la necesar si functie. Patologia reumatologica se instaleaza cand apare blocajul sistemului adaptativ.
Din aceasta categorie enumeram: Artroza, patologia inflamatorie, cervicalgiile, torticolisul, algoneurodistrofiile, lombalgiile, sciaticul si cruralgiile, nevralgiile cervico-brahiale, sindromul de canal carpian, periartita scapulo-humerala, tendinite, reumatism, poliartite reumatoide, spondilartrite anchilozante, sindromul picioarelor fara repaus, sindrom Reynaud, crampe, trismus.
Toate aceste patologii beneficiaza de tratamente de specialitate, dar in completare sau acolo unde medicina alopata isi incheie posibilitatile terapeutice, auriculoterapia vine si completeaza ajustand sau oferind un confort pacientului. Patologia cu evolutie cronica necesita tratament auriculoterapic “cronic”, patologia acuta putand beneficia de rezolvari rapide si durabile in timp.
Ca si pana acum, mentionam ca un diagnostic pus de un medic de specilitate este absolut necesar pentru a elimina patologii grave.