Patologia femeii si a barbatului

In acest capitol regasim 4 categorii mari care ne intereseaza:

  • Ginecologia
  • Andrologia
  • Infertilitatea (feminina/masculina)
  • Obstretica (perioasa de sarcina)

 

Ginecologia se ocupa cu patologia aparatului genita si a anexelor sale, la femeie. Fiziologia acestui aparat este extrem de complicata si de complexa. Singurul scop al acestui aparat este de a pregati luna de luna corpul femeii pentru gestatie, pentru a primi si creste un ou (ovul). Toate aceste modificari precise se petrec cu regularitate si extrem de precis pe parcursul unui ciclu de 28 de zile, orice modificare la nivelul structurilor anatomice periferice sau la nivelul reglajului central, antrenand o cascada de anomalii care genereaza incapacitatea de a procrea sau diverse patologii.

Patologii care-si gasesc solutie prin auriculoterapie sunt: sindromul premenstrual, dureri pelvine, ameliorarea simptomelor ce insotesc menopauza, diverse patologii mamare (mastoidite, cancer de san), cistite si patologii urinare.

Asa cum am mentionat si in alte capitole, auriculoterapia nu vindeca cancerul, doar insoteste pacientul de-a lungul drumului pe calea tratamentului alopat, ameliorand si reducand efectele bolii de baza si tratamentului prin chimioterapia.

 

Andrologia se ocupa cu studiul si tratarea diverselor patologii specifice aparatului genital masculin. Aici mentionam doar probleme legate de spermatogeneza, si implicit la fertilitatea masculina, dar si de patologiile specifice prostatei. Foarte important si in acest caz sunt investigatiile paraclinice si diagnosticul pus intr-un contezt de specilitate. Tot aici amintim si disfunctia erectila pentru care de asemenea auriculoterapia are protocol de tratament.

 

Infertilitatea – se referea la incapacitatea de a procrea. Sterilitatea reprezinta incapacitatea totala de a concepe. Cu o multitudine de factori care pot genera acest lucru, evaluarea si investigarea sunt esentiale. Auriculoterapia gaseste solutii rapide si eficiente, si cel mai important, fara medicamente administrate timp indelungat, si fara sa genereze alte angoase si alte griji celor ce-si doresc sa procreeze.

 

Perioada de sarcina este o perioada speciala. Odata ce fecundarea s-a produs, organismul femeii care pregatea de o luna intreaga acest moment, isi continua transformarile pentru a tine si creste fatul. Primele 3 luni de sarcina sunt extrem de delicate si de o importanta majora deoarece in aceasta perioada corpul femeii se transforma, iar fatul isi formeaza intregul corp. Este perioada in care fiecare organ, fiecare sistem, fiecare celula este formata si asezata la locul ei, orice interferenta in acest prim trimestru ducand la avort sau malformatii grave. Perioada primului trimestru este cea mai importanta din ciclul celor 3 trimestre. Auriculoterapia intervine foarte putin pe perioada sarcinii, doar tulburarile grave de alimentatie ale mamei necesita tratament, altfel, sarcina trebuie lasata sa decurga. Auriculoterapia aduce insa un beneficiu major in momentul nasterii pe care o favorizeaza si careia ii aduce plusuri incontestabile, si acest lucru il vom detalia aici.

In mod normal pentru a se produce expulzia fatului dilatatia colului trebuie sa ajunga la 10 cm. Media dilatatiei este de 1 cm pe ora, ceea ce face ca un travaliu sa aibe minim 10 ore, perioada in care durerile si discomfortul femeii cresc pe masura ce trece timpul si se epuizeaza rezervele de toleranta.

Auriculoterapia face ca tot travaliul sa decurga mai rapid (in loc de minim 10 ore, dilatatia de 10 cm se atinge in 1h40’ – adica mai putin de 2 ore!!). Faptul ca bebele se naste repede, scade pericolul hipoxiilor la nastere, hipoxii cu consecinte dezastruoase pentru tot restul existentei micului individ. De asemenea se gestioneaza durerea!!

Auriculoterapia intervine astfel in cele 2 directii importante scade durerea si grabeste expulzia fetata fara nici un produs chimic, fara nici o interferenta in fiziologia normala a nasterii, ci doar prin optimizarea functiilor.

Referitor la durere:

  • 10% din femei nu au simtit nici o durere pe perioada nasterii
  • 60% din femei au avut o excelenta analgezie
  • 20% au resimtit dureri moderate
  • 10% imune la auriculoterapie, nici un efect resimtit in controlul durerii

 

Auriculoterapia este nepretuita pentru momentul nasterii, genereaza o nastere rapida (1h40’) si sigura pentru bebelus, si confortabila pentru mama.