Pediatrie

Pediatria este o ramura medicala in care auriculoterapia se incadreaza perfect. Auriculoterapia stimuleaza si echilibreaza corpul cu propriile elemente componente si cu creierul, cu controlul central. Corpul copilului etse intr-un fel foarte delicat, dar in acelasi timp dispune de o plasticitate fantastica. Pe perioada copilariei plasticitatea (capacitatea de adaptare, compensare si refacere) este maxima. Pe masura ce inaintam in varsta aceasta capacitate scade, ducand la degenerarea tesuturilor in locul repararii ca la copil. Toti parintii traiesc cu senzatia ca cei mici sunt fragili, dar nu este asa. Corpul lor se vindeca mai repede, se repara mai repede, se adapteaza mai repede la agresiunile din exterior. Din acest motiv, auriculoterapia, de ce este aplicata la copilul mai mic, de aceea este mai eficienta, mai prompta si cu efect profund si durabil.

Patologia copilului mic din pacate in ultimii ani a explodat, avem din ce in ce mai multi copii oncologici, cu autism, cu diverse hipotonii, tetrapareze, retard de dezvoltare, etc.

De la cele mai mici varste (de la cateva zile de viata) auriculoterapia se poate aplica copiilor. Nu exista efecte secundare, nu exista toxicitate.

Asa cum spuneam mai devreme, patologia copilului este la fel de completa ca cea a adultului, iar pe aceea am inpartit-o pe specialitati. Auriculoterapia vine in sprijinul tuturor tulburarilor usoare (de la o colica, raceli frecvente, polipi sau lipsa de atentie la scoala, intarziere in dobandirea limbajului), pana la boli grave ca autism, tulburari neurologice grave, accidente cerebrale, hipotonii si intarzieri in dezvoltarea – motorie, intelectuala, hiperactivitate, parapareze, paraplegii, disfunctii cardiace, epilepsie etc.

Nu putem insa interveni in patologiile genetice. Usoare ameliorari ale efectelor bolii de baza se pot obtine, dar defectul genetic….ramane.