Imunologie

Sistemul imunitar este un sistem care evolueaza in mod continuu, cu unic scop – protejarea omului contra agentilor patogeni (bacterii, virusi, paraziti si a altor microorganisme).

Procesul imunologic presupune un mecanism complex si etapizat: interactionare-recunoastere-producere de anticorpi, interactionare-recunoastrere-raspuns specific.

O anomalie cat de mica in reglarea sa, poate produce un raspuns slab – tradus prin deficit imunologic, sau la polul opus, un raspuns aberant declansand procese autoimune.

 

Neuro-psiho-imunologie – de secole intregi, curiozitatea nesfarsita a savantilor a trecut mereu barierele stiintei. Astfel, stiinta a facut o descoperire majora: pana in structura cea mai profunda a celulei umane, corpul nostru si spiritul nostru sunt inseparabile. Aceasta reunificare a celor doua componente ale fiintei umane, a fost numita de cercetatorii americani neuro-psiho-imunologie, si este cea care explica cum “vointa” are puterea sa vindece si cele mai grave maladii.

 

Organele sistemului imunitar sunt: organe principale (maduva osoasa si timusul), si organe secundare (canalele limfatice, canalul toracic, splina, ganglionii limfatici, amigdalele, placile Peyer, apendicele), organe tertiare (pielea, sistemul respirator, tubul digestiv, tractul genital).

Imunitatea este influentata de: varsta, de starea de sarcina (gravidie), varsta, elemente genetice, nutritie.

Auriculoterapia intervine in reechilibrarea imunitara daca este cunoscuta cauza ce o produce, adica un bun diagnostic.