Neurologie

In patologia neurologica Auriculoterapia are un loc privilegiat. Auriculoterapia este un dialog cu creierul. Creierul uman are calitati absolute senzationale. Creierul nostru este organul cel mai solicitat, dar care nici nu oboseste, nici nu se incalzeste, desi orice proces este insotit de eliberare de caldura. Calibrand continuu functiile corpului, muncind fara incetare fiecare fractiune de secunda, milioane de informatii sunt procesate, analizate, compensate, modulate sau anulate.

Functia creierului trebuie sa fie perfecta, orice abatere de la functionarea corecta antrenand patologii neurologice greu de gestionat.

 

Auriculoterapia intervine in: toate tipurile de dureri (hipernociceptiva, de deaferentatie, psihogena), cefalee (migrene, algia vasculara a fetei, cefaleea de tensiune), in diversele perturbari ale gustului si mirosului, tulburari ale somnului (dificultati in a adormi, trezirile nocturne sau combinarea celor doua), sechelele AVC, nevralgii (de trigemen, de glosofaringian), maladia Parkinson, paralizii, parestezii.

Aportul adus de Auriculoterapie poate fi spectaculos in anumite situatii, modificand semnificativ confortul si existenta pacientului.