ORL

In acest capitol ne referim la

  • patologia urechii,
  • patologia sinusurilor fetei
  • patologia laringelui

Urechea este organul auzului dar si al echilibrului. Si in acest fel determinam patologii ale auzului si dereglari ale echilibrului.

Din patologiile specifice auzului ne referim aici la: acufene, presbiacuzie, surditate, otite, otalgii.

Din patologiile specifice aparatului vestibular ne referim la vertij. Auriculoterapia aduce un aport semnificativ in procesele compensatorii si in plasticitatea aparatului vestibular.

 

In patologia sinusurilor fetei regasim sinuzitele, rinitele, procese alergice. Incepand cu copii pentru care exista protocoale pentru preventia infectiilor de tract respirator, pana la ameliorarea unor sinuzite cronice, prin tratament vizam scaderea inflamatiei si optimizarea functiilor mucoaselor.

 

In patologia laringelui vorbim doar de laringite cronice, alergice sau toxice (tabac), prin folosirea deficitara a vocii. Tratamentul prin auriculoterapie urmareste diminuarea inflamatiei si cresterea potentialului reparator.

 

Ca la toate specialitatile de pana acum, si la ORL vom face aceeasi mentiune, un diagnostic corect si complet facut de un medic de specialitate este absolut obligatoriu. Zona mucoasa este intens proliferativa, diverse semne si simptome putand sa acopere patologii grave care trebuies eliminate inainte de a intervenii prin auriculoterapia.