Gestionarea durerii

Durerea reprezinta o senzatie dezagreabila cu intensitate variabila, ca raspuns la o lezare tisulara reala sau potentiala.

Durerea poate fii – acuta sau cronica. Durerea acuta este un simptom benefic si protector care ne anunta o ranire a unui tesut. Durerea cronica este o durere care persista in timp (mai mult de 6 luni) ori datorita persistentei procesului patologic, ori ca urmare a unui proces de deaferentatie. Durerea cronica este un fenomen nociv, distructiv, antrenand tulburari psihologice multiple.

Durerea este complexa, are intensitate, durata, localizare si caracter, este ameliorata de medicatie sau nu, este diurna/nocturna, etc. Un diagnostic este absolut necesar, durerea de cauza organica necesitand tratament medical alopat de specialitate. Auriculoterapia intervine pe acele dureri care nu mai reactioneaza la nimic, pe durerile de deaferentatie, pe dureri psihogene, etc, acele dureri care pe cale alopata nu-si mai gasesc rezolvarea, sau necesita cresterea aportului de medicamente.

Cu protocoalele auriculoterapice intervenim pe modul de percepere a durerii, pe intreruperea buclelor si circuitelor aberante, gasint solutii acolo unde medicina alopata isi gaseste limitele.

Este important de stiu ca pana si in nevralgiile reale diagnosticate medical, auriculoterapiua poate aduce schimbari majore.

Tulburarile de postura antreneaza contracturi musculare ce genereaza dureri cronice importante. O mare varietate de anomalii de postura pot gasi rezolvare printr-un singur tratament.

 

Auriculoterapia aduce beneficii majore in gestionarea durerilor cronice.

  • uneori efect brusc cu efect de mobilizare psihologica
  • efect durabil in timp
  • efect repetabil fara aparitia efectului de toleranta
  • nici o toxicitate
  • pot aduce eliberarea de doze repetate de medicamente, insotind pacientul pe anevoiosul drum al sevrajului medicamentos.